dilluns, 2 de desembre del 2013

Reflexions: El Voluntariat

Aquest cap de setmana s'ha organitzat el Gran Recapte per a recollir aliments destinats al Banc d'Aliments. Tot el que es recull es destina a families necessitades que no tenen mitjans per poder comprar menjar. 

És així de simple i així de cru, hi ha gent que no te ni per menjar, ni per fer un àpat al dia...

Fa uns mesos, quant vaig veure que es començava a fer publicitat de l'event vaig decidir apuntar-me per fer de voluntària a un dels supermercats del barri. La tasca dels voluntaris és informar del Recapte als clients que entren a l'establiment i, si estan interessats en col·laborar, donar-los una bossa i indicar-los els aliments més necessaris (llet, oli, llegums i conserves de peix).

Durant les hores que vaig compartir amb els altres voluntaris i amb la coordinadora del centre vam poder parlar de la situació que s'està vivint, que realment és alarmant. Per començar, que et diguin que tot el que es recollirà no durarà més de dos o tres mesos et posa els pels de punta... Saber que el perfil de gent que necessita aquesta ajuda ja no és el que nosaltres tenim com a "típic"( immigrants, families desestructurades, persones grans desemparades) sinó que cada cop s'hi afegeixen families de classe mitja que han perdut la feina i han esgotat tots els seus recursos. Parlar amb clients per explicar la iniciativa i que t'expliquin que els agradaria col·laborar però que en aquests moments són ells els que necessiten ajuda... 

I tot això et fa reflexionar. Perquè tots som persones, tots tenim els nostres drets i el més important TOTS podem trobar-nos en aquesta situació tard o d'hora... Per totes aquestes raons i moltes més sé que he fet bé col·laborant sempre que he pogut i sé que a partir d'ara, a part de posar el meu granet de sorra, també donaré part del meu temps. Perquè tal com està la societat, tal com estan les institucions que ens governen, tal com està l'economia, si no ens ajudem entre nosaltres qui ho farà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada